Handling er forskellen…

…på drømme og mål!

Ved ikke om der er en kendt som står bag ovenstående citat, for jeg så det i en svensk krimi vist på norsk tv!

Men der er noget rigtigt og vigtigt i citatet.
Jeg har i de sidste par år taget den lidt med ro træningsmæssigt, og ladet lysten og tiden styre træningen. Altså den tid der var til overs når familie og arbejde var tilgodeset. Med den tilgang bliver det mere en drøm at kunne gennemføre løb, på den måde jeg synes de skal gennemføres på, end et mål om at præstere på en bestemt måde.

I år har jeg sat et tosset mål, at løbe hele vejen – 290 km – til Hærvejsløbet. Og for at det ikke bare skal være en drøm, er jeg nødt til at gøre noget væsentlig anderledes end de to foregående år.

Træningsplan

Den væsentligste forskel er, at jeg har fået min gode ven og løbe-adventure-trænings-kammerat Torbjørn Gasbjerg til at hjælpe med at strikke en træningsplan sammen. Status her efter 14 dage med en træningsplan er, at jeg endnu ikke er lykkedes med at træne det der stod på planen. Jeg undskylder mig med at jeg i julen var ramt af influenza og den har desværre hængt lidt for godt ved til at jeg har kunnet træne optimalt. I dag blev det dog til 5 1/2 time i løbeskoene så nu regner jeg med at jeg er på sporet.

Er det klogt at vælge en god ven som “træner”? Tjaae – en af fordelene ved Torbjørn er at han har let ved at sætte sig ind i målet. Faktisk så let så han vist næsten kunne være fristet til at løbe med hele vejen til juni 😉
Nu handler det ikke om at kunne løbe så hurtigt som muligt, men være så solid at det, at løbe 290 km på halvandet døgn, ikke smadrer mig for hurtigt. Her er det rart at vide at Torbjørn selv har udsat sin egen krop for sindsyge belastninger ved adventure. Så må det trods alt være lettere at komme med et fornuftigt bud på hvad træningen skal indeholde hvis det skal forberede mig på mit mål. Samtidig ved jeg at Torbjørn er fagligt godt uddannet når det kommer til det træning drejer sig om. Og han ved noget om hvilke mentale udfordringer der ligger i at have et skørt mål.

Og måske vigtigst af alt, så kender Torbjørn mig og min familie godt, og han ved hvad mit arbejde indebærer. Den hyppigste fejl når folk begynder at arbejde frem mod mål, tror jeg er, at man ikke (hverken sig selv eller træneren) har tænkt godt nok over, hvor stor en indgriben det er i ens hverdag, at pludselig have en målsætning som lægger beslag på så mange timer i døgnet. Har man ikke afklaret med familien hvor meget tid man kommer til at bruge, og har man ikke tænkt ind hvor meget tid ens arbejde “stjæler” i hverdagen, ja så får man ufattelig svært ved at nå målet.

En blog

Et andet tiltag jeg har gjort i år, for at gøre noget væsentlig anderledes, er at oprette denne blog. Mit mål er at skrive et fyldigt indlæg en gang om ugen, som handler om noget der har med løb/træning/adventure/… at gøre.
Tanken er også at dele træningsplan og beskrivelser af nogle af træningerne.

Dagens træning – søndag d. 13/1

http://www.trainingpeaks.com/av/4IWDHMSJFUUMTMHQQAN2ZUDQKA

Langs Gudenåen går “Trækstien” og som der står på Naturstyrelsen hjemmeside, “Trækstien er en natursti – egentlig blot en ret til at færdes, og dens kvalitet er derefter”!
Stien blev tidligere brugt af pramkarlene som trak prammene op ad Gudenåen.

I dag er den om vinteren 50-70% oversvømmet, og om sommeren i stedet tildækket i brændenælder. Den er efter sigende markeret, men jeg vil nok tillade mig at kalde det “sporadisk markeret”.

Jepser Elfving har planlagt et løb på Trækstien d. 23. marts, og i dag skulle han så rekognoscere stykket fra Tange til Randers. Jeg og fire andre var med.

Det var en speciel løbetur. Der blev brugt en del tid på at finde en farbar trasse, og vi endte da også med at bruge 5 1/2 time på knap 42 km.
Underlaget vekslede mellem græsmarker, oversvømmede stier, buskads og lidt reel sti.
Men selv om strømperne var våde hele vejen og fødderne kolde (frosne) meget af tiden, var det en fed oplevelse. En af dem man ikke lige selv får taget sig sammen til.

By | 2013-01-13T20:34:57+00:00 januar 13th, 2013|Blog|0 Comments

About the Author:

Henrik har dyrket udholdenhedsidræt gennem det meste af sit liv. Det startede med orienteringsløb i 1988. I 2003 begyndte en ny periode med adventurerace. I 2010 løb han sit første ultraløb

Leave A Comment